Nieuws

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Michael Schumacher Limited Edition

Het was even wachten, maar daar is ie dan eindelijk. De reeks van Audemars Piguet die de naam draagt van ambassadeur en Formule 1 coureur Michael Schumacher. Drie verschillende modellen van de Audemars Piguet Royal Oak Offshore Michael Schumacher Limited Edition zijn er nu gepresenteerd.

Een drietal limited editions zagen we eerder ook al voor Lionel Messi voorbij komen, zij het van de normale Audemars Piguet Royal Oak. Voor de Formule 1 coureur die volgend jaar voor de tweede maal zijn stuur aan de wilgen hangt, is er gekozen voor de Audemars Piguet Royal Oak Offshore (AP ROO).

Opvallend aan de AP ROO Michael Schumacher LE zijn een aantal details. Zo vallen aan de voorzijde de zeven sterren op de tachymeter ring op. De twee blauwe sterren staan voor zijn kampioenschappen bij Benetton en de vijf rode voor zijn kampioenschappen bij Ferrari. De minutenindex heeft wat weg van de geblokte vlag. En tot slot de vorm van de uren- en minutenwijzer die enigszins het bovenaanzicht van een Formule 1 auto heeft.

Aan de zijkant is de vorm van de kroon opvallend, die heeft namelijk iets weg van tandwiel in de versnellingsbak. En de achterzijde heeft een overeenkomt met de velg van een Formule 1 auto.

In totaal zullen er, zoals eerder vermeld, drie verschillende versies gemaakt worden. Allen zijn voorzien van een lunette vervaardigd uit Cermet; een materiaal dat zeven maal sterker zou zijn dan ijzer. Het verschil zit hem dan ook in het materiaal van de kast en de kleurstelling van de wijzerplaat. Allereerst is er de titanium versie waarvan er 1.000 gemaakt zullen worden. Deze heeft een zwart-grijze wijzerplaat.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Michael Schumacher Limited Edition

Van de ros├ęgouden versie worden 500 stuks gemaakt die voorzien zijn van een wit-grijze wijzerplaat.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Michael Schumacher Limited Edition

Als topstuk van de limited edition is er nog de platina versie. Deze heeft een blauw-grijze wijzerplaat.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Michael Schumacher Limited Edition

Het automatische AP caliber 3126/3840 zorgt in alle drie de varianten voor de aandrijving van de wijzers. De prijzen in dollars liggen voor de titanium, gouden en platina versie op respectievelijk $42,500, $75,000 en $110,000.


facebooktwittermail
Previous post

Spot the watch no. 1 (video)

Next post

Frederique Constant Worldtimer Collection

No Comment

Leave a reply