Nieuws

Breitling Exospace B55 Connected Watch

Bij het creëren van de eerste connected chronograaf heeft Breitling een nieuwe filosofie toegepast. Breitling stelt de smartphone in dienst van het horloge om zo de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. Met de Exospace B55 bevestigt het merk de leidende positie in de wereld van de draagbare elektronica. De Exospace B55 is het instrument van de toekomst, ontworpen voor luchtvaartprofessionals.

Prestatie is de leidraad in elke technische vooruitgang van Breitling. Het was dan ook de drijfveer van het merk tijdens het ontwikkelen van de eerste connected chronograaf. Een horloge veranderen in een extensie die afhankelijk is van een smartphone was nooit het uitgangspunt, de chronograaf blijft leidend en de connectie is vooral bedoeld om de functionaliteit te verbeteren. Tweezijdige communicatie maakt het mogelijk dat de twee instrumenten elkaar perfect complementeren, waarbij elk instrument doet waarin dit het best is. Aangezien het scherm en de ergonomische interface de belangrijkste voordelen van de smartphone zijn, kunnen bezitters van de Exospace B55 hun telefoon gebruiken om bepaalde instellingen uit te voeren (tijdinstelling, tijdzones, alarmen, beeldscherm en operationele parameters, nachtmodus). Het resultaat is aanzienlijke winst in comfort en efficiëntie. Omgekeerd kan de gebruiker de resultaten van verschillende metingen (vluchttijden, opgenomen tijden met tussentijden, rondetijden etc.) uploaden van de chronograaf naar de smartphone, om ze gemakkelijker te kunnen lezen, opslaan of doorsturen. Het nieuwe connected horloge-systeem ontwikkeld door Breitling vergemakkelijkt dus het gebruik van de chronograaffuncties, wat strookt met de geest van authentieke instrumenten voor professionals. Bovendien ontvangt de multifunctionele, elektronische Exospace B55 notificaties van inkomende e-mails, berichten (SMS, WhatsApp) of oproepen (met naam of nummer van de beller), alsook herinneringen aan komende afspraken.

Breitling Exospace B55: het ultieme instrument voor piloten

Deze ‘volgende generatie’ chronograaf kenmerkt zich door zijn resolute, technische ontwerp met stevige en lichte titanium kast die is uitgerust met een roterende lunette, geïntegreerde rider tabs – zo karakteristiek voor Breitling – en een exclusieve TwinPro band in tweekleurig rubber. Deze verzameling innovaties wordt mogelijk gemaakt door een exclusief B55 kaliber met analoge en digitale weergave, voorzien van een scala aan praktische functies voor piloten. Deze omvatten een elektrische tachometer, een chronograaf die tot maximaal 50 tussentijden kan opnemen en een op- en aftelsysteem dat handig is bij een reeks countdown en timinghandelingen. Een bij uitstek luchtvaartgeoriënteerde ‘chrono flight’ instelling helpt ‘bloktijden’ (tijden verstreken vanaf het moment dat het vliegtuig begint te taxiën richting de startbaan tot het moment dat er een einde komt aan de vlucht) en vluchttijden (terwijl zowel de vertrekdata en tijden als de stijg- en landingstijden in het geheugen blijven) op te nemen. De gebruiksvriendelijkheid wordt versterkt door de eenvoudige en logische besturingsmodus, waarbij functies geselecteerd kunnen worden door te draaien aan de kroon en activering/de-activering kan worden toegepast door het gebruik van de twee poussoirs. De twee ultra-leesbare LCD (Liquid Crystal Display) schermen zijn voorzien van een achtergrondverlichtingssysteem die alleen kan worden geactiveerd door de kroon in te drukken – of wanneer de gebruiker zijn pols in een hoek van meer dan 35° draait (Tilt-functie) – wat effectief kan zijn wanneer de hand naar de besturingselementen of het stuur van het vliegtuig reikt. Aangedreven door een oplaadbaar batterijsysteem is het exclusieve, nieuwe en multifunctionele Breitling B55 kaliber met een SuperQuartzTM uurwerk dat tien keer accurater is dan een standaard quartz-uurwerk, chronometer gecertificeerd door het C.O.S.C. (Zwitserlands officiële chronometer testinstituut). De Exospace B55 is een feilloos instrument dat uiterst precies koers zet richting volmaakte betrouwbaarheid en prestaties.

De winkelverkoopprijs van de nieuwe Exospace B55 is €8.190,00.

Uurwerk: Manufactuur Breitling B55 kaliber, C.O.S.C. gecertificeerd, thermo-gecompenseerd SuperQuartzTM uurwerk, analoge en digitale 12/24-uurs LC-scherm met achtergrondverlichting. 1/100ste van een seconde nauwkeurige chronograaf, Coördinated Universal Time (UTC), op- en aftelsysteem (of MET Mission Elapsed Time), registratie van vlieg- en rondetijden, elektrische tachymeter, countdown functie, tweede tijdzone, 7 dagelijkse alarmen, eeuwigdurende kalender met weekweergave, batterij vervangen indicator. Kast: zwart titanium. Waterdicht tot 100 meter/330 feet. Eenrichting gekartelde, draaibare lunette. Dubbelzijdig ontspiegeld saffierglas. Diameter: 46 mm. Wijzerplaat: vulkaanzwart. Band: TwinPro.

facebooktwittermail
Previous post

Pre-SIHH 2016: Panerai Radiomir 1940 3 Days Automatic 42mm

Next post

Instagram image: Omega Speedmaster Dark Side of the Moon Pitch Black

No Comment

Leave a reply