Blogs

Demolition derby: sBmRnR vs fake Rolex

De winnaar van de 53ste DZVL fotowedstrijd, sBmRnR, mocht als prijs een manier bedenken om een fake Rolex Submariner te vernietigen. Zijn idee was om dit te doen op een schietbaan en zo geschiedde.

In deze eerste foto is de fake Rolex Submariner te zien voordat deze onderhanden genomen werd. Wellicht is het niet geheel duidelijk, maar even een aantal punten die erop duiden dat het om een fake gaat. De loupe vergroot niet 2,5 keer zoals die op een echte Rolex doet. Daarnaast waren de middelste schakels van de band glanzend gepolijst en was de bandaanzet voorzien van een Rolex logo met daaronder ‘Rolex’. Tot slot iets waar we later achter kwamen: in de kast was een quartz uurwerk te vinden…

Demolition derby: sBmRnR vs fake Rolex

Hierbij dan de vervolg foto waarbij duidelijk mag zijn dat het horloge kapot geschoten is. In totaal waren er zes schoten nodig om dit te bewerkstelligen. De eerste drie schoten om de band, het uurwerk, de wijzerplaat, de lunette en het glas te vernietigen, de laatste drie schoten waren nodig om het middelste deel van de kast te vernietigen.

Demolition derby: sBmRnR vs fake Rolex

Naast deze prijs mag sBmRnR ook nog een thema bedenken voor de 54ste DZVL fotowedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd zal ook de mogelijkheid krijgen om een fake horloge te vernietigen.


facebooktwittermail
Previous post

Spot the watch 7 (video)

Next post

Vulcain brengt tijdens BaselWorld de nieuwe Nautical Seventies

No Comment

Leave a reply