Blogs

Fake dragers aan de schandpaal (1)

Op zaterdag 12 januari werden wij in het ‘Nepper-topic’ op het DZVL-forum gewezen op een geweldige Instagram account. Via dit account worden dragers van nep horloges namelijk aan de schandpaal genageld. Hier op DZVL lichten wij er vanaf vandaag enige voor u uit.

Deze ‘Horological Batman’, zoals hij zichzelf noemt, wordt door verschillende mensen gewezen op Instagram accounts waar mensen patsen met foto’s van hun horloges. Het probleem hierbij is echter dat het in deze gevallen gaat om nephorloges.

In deze eerste ‘Fake dragers aan de schandpaal’ onderstaand persoon. Beide horloges zijn overduidelijk nep. Zo is de linker een ‘Rolex Submariner’, maar is deze voorzien van een lunette inleg met twee kleuren (zoals de oude Rolex GMT(-II) heeft) en de minutenindexen zijn te lang. De rechter is een ‘Rolex Yachtmaster’, wat echter direct verraadt dat het hier om een nepper gaat is het feit dat het horloge voorzien is van een blauwe wijzerplaat en het lettertype van de cijfers op de lunette lijkt niet te kloppen.

Fake dragers aan de schandpaal (1)

Dat wij op DZVL ook een hekel hebben aan nephorloges moge duidelijk zijn. In de toekomst zullen wij dan ook meerdere neppers vernietigen en dit hier plaatsen. Daarnaast zullen wij de Instagram account de ‘FakeWatchBuster’ in de gaten houden en hier af en toe sommige busts uitlichten.

Op het DZVL-forum kunt u in het betreffende topic uw mening kwijt. 


facebooktwittermail
Previous post

DZVL-forum vanaf nu bereikbaar via www.horloge-forum.nl

Next post

TAG Heuer Carrera Calibre 1887 Chronograph Jack Heuer Edition

No Comment

Leave a reply