Nieuws

Eerste Nederlandse horloge de ruimte in: R.O.1 SPACE Special Edition

Het vertrek van de Nederlandse astronaut André Kuipers naar de ruimte, heeft een extra Nederlands tintje gekregen. Om de pols van Kuipers prijkt namelijk een speciaal voor de reis ontworpen horloge van Roland Oostwegel uit Heerlen, namelijk de R.O.1 SPACE Special Edition.

 

 

De creatie kwam tot stand nadat Oostwegel in 2010 Kuipers trof bij het ESA in Noordwijk waar de horlogemaker zijn wereldwijd gepatenteerde R.O.1 Shock-System voor horloges aan het testen was. Tijdens deze ontmoeting vertelde de astronaut dat hij en andere astronauten tijdens een ruimtereis het ‘gevoel voor tijd’ leken te verliezen. Daarop besloot Oostwegel de R.O.1 Space te ontwerpen.

Op de R.O.1 SPACE Special Edition van Kuipers is naast de tijd ook op te maken hoe lang de astronaut al in de ruimte is door middel van het aantal weken en dagen dat wordt aangegeven. Tevens is eenvoudig af te lezen wanneer het ruimteschip een omwenteling om de aarde heeft gemaakt, dit gebeurt namelijk in precies 91 minuten en 59 seconden.

Eerste Nederlandse horloge de ruimte in: R.O.1 SPACE Limited Edition

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om ook niet-astronauten te kunnen voorzien van een R.O.1 Space heeft Oostwegel ook een limited edition gemaakt met de naam R.O. 1 SPACE Limited Edition. Bij dit model is de weekteller vervangen door een dagaanduiding, omdat een dergelijke teller geen enkel nut heeft op aarde. Van deze gelimiteerde editie zullen in totaal 212 stuks gemaakt worden, te weten 53 in staal, 53 in titanium 53 in keramiek en 53 in goud. Deze limited editions zijn leverbaar met zowel rode als blauwe aspecten.

Eerste Nederlandse horloge de ruimte in: R.O.1 SPACE Special Edition

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u zich graag een beetje astronaut voelen door de R.O.1 SPACE Limited Edition aan te schaffen, dan kan DZVL u aanraden contact op te nemen met Roland Oostwegel om alvast op de lijst te komen staan.


facebooktwittermail
Previous post

Het geluid van de nieuwe Cartier Rotonde de Cartier Minute Repeater (video)

Next post

Chopard presenteert de Mille Miglia Paul Miller Racing GTXL

No Comment

Leave a reply