Nieuws

Heuer Monaco van Steve McQueen wederom onder de hamer

In juni 2009 veildde Antiquorum twee horloges die ooit in het bezit waren van Steve ‘The King of Cool’ McQueen, te weten een Rolex Submariner ref. 5512 en een Heuer Monaco ref. 1133. Beide horloges wisten een recordprijs te bewerkstelligen. Nu veilt een Amerikaans veilinghuis ook een Heuer Monaco die ooit in bezit zou zijn geweest van ‘The King of Cool’ en door hem gedragen werd in de film ‘Le Mans’.

 

De Heuer Monaco die in 2009 werd geveild bereikte een recordprijs van €69.000,-. Het bijzondere aan de Heuer Monaco die nu geveild gaat worden is, zoals Hodinkee aangeeft, het feit dat het horloge in perfecte conditie is, de doos en papieren aanwezig zijn en het horloge verkocht is aan de film. Daarnaast wordt in de omschrijving wel gesproken over de eerder genoemde Rolex Submariner, maar niet over de destijds geveilde Monaco.

Heuer Monaco van Steve McQueen wederom onder de hamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de papieren is te zien dat het horloge verkocht zou zijn aan de film ‘24h at Le Mans’.

Heuer Monaco van Steve McQueen wederom onder de hamer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het horloge zal op 31 juli geveild worden en heeft een geschatte verkoopprijs tussen $200.000 en $300.000, waarbij de prijs start op $200.000. Deze geschatte verkoopprijs is even hoog als de geschatte verkoopprijs van de raceoverall die Steve McQueen eveneens in de film ‘Le Mans’ droeg.


facebooktwittermail
Previous post

Speciale Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute to 1931 voor Batman

Next post

Limited edition Breitling Navitimer Sky Blue vanwege 60ste verjaardag

No Comment

Leave a reply