Blogs

In de spotlight: een Breitling Navitimer

Een Omega Speedmaster, Jaeger-LeCoultre Reverso en een IWC caliber 89 werden eerder al in de spotlight gezet. Nu is het de beurt aan deze Breitling Navitimer 806.

De Breitling Navitimer werd in 1952 voor het eerst gepresenteerd. Een chronograafhorloge dat perfect gebruikt kon worden door piloten, dit vanwege de verdraaibare tachymeterring waarmee de piloten verschillende berekeningen uit konden voeren. Via deze berekeningen wisten de piloten bijvoorbeeld hoe lang ze hun kist nog in de lucht konden houden of wat het verbruik was.

In de spotlight: een Breitling Navitimer

Vanwege deze functies werd het model door de Aircraft Owners & Pilots Association (AOPA) omgedoopt tot hun officiële horloge. Vanwege dit feit werden de eerste Navitimer modellen voorzien van het AOPA logo op de wijzerplaat. Het model op de foto is een jonger model, dit is te zien aan het Breitling logo: twee vliegtuigen die in formatie vliegen.

In de spotlight: een Breitling Navitimer

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze Breitling Navitimer 806 met Venus 178 uurwerk, dan kunt u een kijkje nemen bij Amsterdam Vintage Watches. Klik in de rij met merken op Breitling en u krijgt het horloge gevonden.


facebooktwittermail
Previous post

Teaser van Linde Werdelin

Next post

Winnaar 37ste DZVL fotowedstrijd

No Comment

Leave a reply