Blogs

Om de pols: IWC Spitfire Chronograph

Het is alweer enige tijd geleden dat er op DZVL een review van een horloge verscheen (1, 2), maar ditmaal is het weer zover. Voor deze review zat de nieuwe IWC Spitfire Chronograph ruim twee weken om de pols.

IWC legt dit jaar de nadruk op de geheel vernieuwde Pilot’s reeks (1, 2), dat is dan ook een van de redenen dat DZVL de nieuwe IWC Spitfire Chronograph ref. 3878 mag reviewen. De IWC Spitfire modellen zijn bij het gros van de horlogeliefhebbers reeds bekend en de chronograaf zal door velen gezien worden als broertje van de normale Pilot Chronograph. Iets dat tegenwoordig zeker niet meer het geval is dankzij het manufactuur uurwerk dat door IWC in de Spitfire Chronograph is gestopt.

Om de pols: IWC Spitfire Chronograph

Ten opzichte van de vorige IWC Spitfire Chronograph zijn er een aantal overduidelijke veranderingen doorgevoerd. Een van de kleinste hiervan is de toegenomen kastdiameter, deze was 42mm en is nu 43mm. De grootste is het gebruik van het manufactuur caliber 89365. Dit had tot gevolg dat de chronograaf nu een twee-register chrono is, in plaats van een drie-register chrono. Ook is het datumvenster een stuk vergroot zodat niet alleen de datum van vandaag, maar ook van gisteren en morgen zichtbaar is.

Om de pols: IWC Spitfire Chronograph

Zoals al aangegeven is de diameter van de kast gegroeid met 1mm, de vorm en afwerking ervan zijn verder niet veranderd. Wel is de stalenband veranderd ten opzichte van de stalen band op de oude Spitfire Chrono. Nu is het namelijk zo dat de buitenste twee en de middelste schakel hoger zijn ten opzichte van de twee daar tussenin. Deze band is, gelukkig, nog even comfortabel als die van zijn voorganger.

Om de pols: IWC Spitfire Chronograph

Een aanpassing aan de band die IWC slim heeft gedaan is die waarbij de de band gemakkelijk een halve centimeter langer/korter gemaakt kan worden, zonder dat hiervoor schakels moeten worden verwijderd. In de sluiting zelf zit namelijk een systeem dat lijkt op het systeem dat Rolex op de Sea-Dweller DeepSea gebruikt.

Om de pols: IWC Spitfire Chronograph

De nieuwe Spitfire Chronograph is in deze hoedanigheid een horloge dat niet iedereen zomaar kan dragen. Een forse(re) pols is een must. Dat komt niet alleen door de diameter van de kast, maar wellicht nog meer door de hoogte van de kast. Deze is namelijk 15,5mm(!) hoog. Hierdoor is het horloge nog duidelijker aanwezig. Qua prijs is de nieuwe Spitfire Chronograph een stuk hoger geplaatst. Het horloge is vanwege het manufactuur uurwerk namelijk aanzienlijk duurder dan de Pilot Chrono. De prijs daarvan ligt namelijk op €6.500 en de prijs van de Spitfire Chrono ligt op €10.400.


facebooktwittermail
Previous post

Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time

Next post

SIHH 2013 preview: IWC Ingenieur 40mm

No Comment

Leave a reply