Nieuws

Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time

In de Duomètre collectie heeft Jaeger-LeCoultre een nieuw model gebracht. Dit nieuwe model is voorzien van een aanduiding van de tweede tijdszone en heeft de naam Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time.

Net zoals de andere twee modellen in de Duomètre collectie (1, 2), is dit nieuwe model eveneens voorzien van het zogeheten ‘Dual-Wing’ calibre. Daarmee wordt gedoeld op de twee veertonnen in het uurwerk die beide te verzetten zijn via de kroon en ook via deze kroon opgewonden worden, maar wel beide een eigen gangreserve hebben. Dit om te voorkomen dat er ergens energie verspilt wordt.

Naast de thuistijd – aan de rechterzijde – is op de Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time ook de lokale tijd – aan de linkerzijde – af te lezen. Dit maakt het horloge uitermate geschikt voor reizigers. Daarnaast zijn er twee gangreserve aanduidingen te zien en een dag/nacht indicator op de ‘6’ met een urenindicator.

Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time

De thuistijd is te verzetten en op te winden door de kroon tegen de klok in te draaien, voor de lokale tijd dient deze met de klok mee gedraaid te worden. Van de Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time zullen in totaal 100 stuks in 18k witgoud vervaardigd te worden. Het uurwerk dat in de kast zit is het Jaeger-LeCoultre Calibre 383 dat door de achterzijde zichtbaar is. De prijs is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk rond €40.000 komen te liggen.


facebooktwittermail
Previous post

SIHH 2013: Cartier Calibre de Cartier Chronograph

Next post

Om de pols: IWC Spitfire Chronograph

No Comment

Leave a reply