Blogs

Op Nederlandse bodem: JLC Reverso Tribute to 1931

Tijdens de SIHH 2011 wist Jaeger-LeCoultre hoge ogen te gooien. Dit lukte het merk niet alleen door de prachtige re-issue Memovox DeepSea te presenteren, maar ook vanwege de Reverso Tribute to 1931. Laatst genoemde was woensdag 2 februari voor het eerst in Nederland te bewonderen en DZVL was erbij.

 

 

De internationale marketing manager van Jaeger-LeCoultre, Stéphane Belmont, legde aan de hand van een powerpoint presentatie haarfijn uit aan de bijeengekomen pers – veelal lifestylebladen – hoe de Reverso tot stand is gekomen en wat alle mogelijkheden zijn met betrekking tot de uurwerken, uitvoeringen en vooral ook de gravures. Het meest interessante aan de gravures zal in de nabije toekomst een feit worden, zo wist JLC’s sales-manager Steven Sap mij te vertellen. Kopers van een JLC Reverso zullen namelijk de mogelijkheid krijgen om via de website van JLC te bepalen wat voor gravure ze op de achterzijde van hun Reverso willen hebben. Dit kan variëren van simpele initialen tot aan bedrijfslogo’s of familiewapens. Deze logo’s kan men uploaden op de website, op de graveerafdeling van JLC in Zwitserland zal bekeken worden of het mogelijk is. Wanneer dit mogelijk is krijgt men een soort van reçu waarmee men naar de dichts bijzijnde JLC dealer kan gaan om zijn/haar Reverso met gravure te bestellen. Het merk wil op deze manier de klanten meer in het gehele proces betrekken, iets wat ze zeker zal gaan lukken.

Dan terug naar de ster van de middag; de Reverso Tribute to 1931. Niet alleen op de verschillende fora, maar ook op de SIHH is dit model met open armen ontvangen. Het mooiste aan het model is dat het echt een re-issue is van de allereerste Reverso. Zodoende staat er geen Jaeger-LeCoultre op de wijzerplaat, staat er Swiss in plaats van Swiss Made en zijn dezelfde groeven zowel onderaan als bovenaan in de kast gefreesd.

Op Nederlandse bodem: JLC Reverso Tribute to 1931

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van de gouden versie worden slechts 500 stuks gemaakt, maar van de stalen is alleen de jaarproductie op een nog onbekend aantal gelimiteerd. De JLC Reverso Tribute to 1931 zit met zijn 46mm tussen de Reverso Grande Taille en de Grande Reverso, maar is wel beduidend dunner. De Reverso was al een icoon en zal op deze manier altijd een icoon blijven.


facebooktwittermail
Previous post

Winnaar 39ste DZVL fotowedstrijd

Next post

Review: Damasko DA37

No Comment

Leave a reply