Nieuws

PRIMEUR: nieuwe modellen van de Grönefeld One Hertz

Dat de gebroeders Grönefeld met hun One Hertz van de bezoekers van Timezone de titel ‘Watch of the Year 2011’ hebben gekregen, is ondertussen duidelijk. Nu is het zo dat de heren naast de stalen en gouden variant met nog meer varianten komen.

 

 

Allereerst te beginnen met de Grönefeld One Hertz Platinum. De 43mm kast van dit model is, zoals te verwachten, vervaardigd uit platina en voorzien van een blauwe wijzerplaat. Van de One Hertz Platinum zullen, evenals van de One Hertz 1912, slechts 12 stuks gemaakt worden. De prijs van dit horloge ligt op €79.500 excl. BTW. In Nederland zal het horloge dus ongeveer €95.000 kosten.

Primeur: nieuwe modellen van de Grönefeld One Hertz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook brengen de broers uit Oldenzaal de Grönefeld One Hertz Titanium. Dit model is de eerste in de titaan collectie, heeft een titanium kast en een zilveren wijzerplaat.

Primeur: nieuwe modellen van de Grönefeld One Hertz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar de twee bovengenoemde varianten de zo kenmerkende One Hertz wijzerplaat opstelling en design hebben, zullen er ook twee varianten komen waarbij de opstelling een beetje anders is omdat de gangreserve aanduiding naar boven is gericht, in plaats van naar beneden. Het design is duidelijk anders. Zo is de merknaam namelijk rechtsonder geplaatst en de modelnaam bij de deadbeat secondewijzer.

Deze twee modellen zijn de Grönefeld One Hertz Ice en de Grönefeld One Hertz Fire. Bij de One Hertz Ice is de basisplaat antraciet, de ‘uren- en minutenaanduiding’ gemaakt van gerhodineerd messing en de secondeaanduiding van saffierglas is aan de onderzijde voorzien van wit emaille.

Primeur: nieuwe modellen van de Grönefeld One Hertz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Grönefeld One Hertz Fire heeft veel overeenkomsten met de One Hertz Ice, maar bij dit horloge is de saffierglazen indexring van de secondeaanduiding aan de achterzijde voorzien van oranje emaille. Dit is speciaal voor Bart en Tim Grönefeld gemaakt, zo liet Bart Grönefeld aan DZVL weten.

Primeur: nieuwe modellen van de Grönefeld One Hertz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Grönefeld One Hertz Ice en One Hertz Fire maken net als de One Hertz Titanium deel uit van de titaan collectie. ‘Van de modellen in deze collectie worden 30 stuks per variant gemaakt’, aldus Bart Grönefeld. Dit is ook aan de achterzijde te zien, zo is te zien op de One Hertz Fire.

Primeur: nieuwe modellen van de Grönefeld One Hertz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prijs van de titanium modellen ligt op €39.900 excl. BTW. Hiervoor zal in ons land dus iets meer dan €47.000 betaald moeten worden.

(Met dank aan Bart en Tim Grönefeld voor het verstrekken van beeldmateriaal)


facebooktwittermail
Previous post

Grönefeld One Hertz: Timezone 'Watch of the Year 2011'

Next post

Jaeger-LeCoultre MAD ABOUT REVERSO: win een JLC Reverso Tribute to 1931

No Comment

Leave a reply