Blogs

Om de pols: Glycine Airman ‘1953 Vintage’

De Glycine Airman ‘1953 Vintage’ is gebaseerd op de Airman AM/PM en het idee hiervan was dat dit horloge als limited edition voor het DZVL-forum gemaakt ging worden. Dat pakte anders uit.

Glycine besloot namelijk om het horloge zelf uit te brengen als een gelimiteerde editie van 600 stuks. Als bedankje voor het idee kreeg DZVL uiteindelijk één van deze 600 stuks. Om die reden bij deze de eerste review van dit horloge. De eerste review omdat we DZVL-leden de mogelijkheid willen bieden zelf ook het horloge te testen.

Zoals al eerder aangegeven is dit horloge een moderne variant van de Airman AM/PM. Zo zijn de wijzerplaat, de rode datum en de loupe bij de datum hier een verwijzing naar. Het uurwerk, de wijzers en de kast zijn afkomstig van de normale Glycine Airman Base 22.

Om de pols: Glycine Airman '1953 Vintage'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Airman ‘1953 Vintage’ wordt geleverd op een erg prettige NATO band, het enige probleem hierbij is dat deze ietwat aan de korte kant is voor mensen met een grotere pols. Dit probleem kan uiteraard gemakkelijk verholpen worden door een andere NATO band of een lederen band aan het horloge te bevestigen.

Om de pols: Glycine Airman '1953 Vintage'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de achterzijde van het horloge is te zien dat het om een limited edition gaat.

Om de pols: Glycine Airman '1953 Vintage'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De nummering van het horloge is aan de linkerzijde van de kast terug te vinden.

Om de pols: Glycine Airman '1953 Vintage'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het horloge draagt met zijn 42mm kast erg prettig op een NATO band. De afleesbaarheid in het donker is dankzij de urenwijzer erg duidelijk, er dient echter wel rekening mee gehouden te worden dat het hier om een 24-uurs horloge gaat. Dat kan in sommige gevallen voor enige onduidelijkheid zorgen.

Mocht u ook graag dit horloge eens aan een review willen onderwerpen, dan kunt u dat op het DZVL-forum kenbaar maken.

facebooktwittermail
Previous post

Bijzondere Patek Philippe horloges bij Antiquorum

Next post

Speciale Nomos Weltzeit voor Wempe New York Boutique

No Comment

Leave a reply