Nieuws

De Rolex Daytona van 1 miljoen dollar

Eind oktober kon u op het DZVL-forum al lezen dat Christie’s in Genève een veiling zou houden waarbij alleen maar Rolex Daytona horloges geveild zouden worden. Nu is duidelijk geworden dat de duurste Rolex Daytona voor $1.000.000 onder de figuurlijke hamer ging.

Wat krijgt de nieuwe eigenaar voor dat bedrag? Een horloge vol geplempt met diamanten en vervaardigd uit een bijzonder metaal? Niets van dat alles, het gaat namelijk om onderstaande stalen Rolex Daytona ref. 6263/6239 met Paul Newman wijzerplaat. Een horloge dat stamt uit 1969.

Dat de resultaten van deze veiling iets weg hebben van enige idioterie, blijkt wel wanneer men kijkt naar de bedragen die zijn betaald voor kavel 36 en kavel 38; Daytona’s, ref. 16520, met respectievelijk een zwarte en witte plaat. Deze werden beide voor net geen $62.000 afgehamerd, terwijl men met enig zoekwerk een dergelijk horloge voor zo’n €10k kan kopen.

Wij zijn benieuwd of Rolex zelf tijdens deze veiling wellicht in de zaal heeft gezeten om zo de prijzen op de vintage markt op te drijven. Iets dat, als we de verhalen mogen geloven, ook al eens gedaan is door Omega tijdens de OmegaMania veiling.

De overige veilingresultaten zijn hier te bekijken.

facebooktwittermail
Previous post

Speciale Nomos Weltzeit voor Wempe New York Boutique

Next post

De winnende foto van de 56ste DZVL-fotowedstrijd

No Comment

Leave a reply