Nieuws

SIHH 2012 preview: Audemars Piguet Royal Oak Limited Edition 40th Anniversary

Ter ere van het 40-jarig bestaan van de Audemars Piguet (AP) Royal Oak, zal het merk tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) 2012 in Genève een bijzonder model presenteren. Deze limited edition draagt de naam Audemars Piguet Openworked Extra-Thin Royal Oak Limited Edition 40th Anniversary.

 

 

De Audemars Piguet Royal Oak is ontworpen door wijlen Gérald Genta en kwam in 1972 voor het eerst op de markt. Deze AP Openworked Extra-Thin Royal Oak Limited Edition 40th Anniversary lijkt in veel opzichten op het allereerste Royal Oak model. Zo is de kast 39mm, met daarin het automatische caliber 5122 dat 3,05mm hoog is, net als het uurwerk in de eerste Royal Oak.

Afwijkend ten opzichte van de allereerste AP Royal Oak zijn de opengewerkte wijzerplaat en de platinum kast en band. Een degelijke opengewerkte wijzerplaat was eerder al te zien op de Audemars Pigute Royal Oak Openworked.

SIHH 2012 preview: Audemars Piguet Royal Oak Limited Edition 40th Edition

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van deze AP Royal Oak Openworked Extra-Thin Royal Oak Limited Editoin 40th Anniversary zullen 40 stuks gemaakt worden. Aan de achterzijde wordt op de rotor de 40ste verjaardag nog eens extra aangehaald. Dit omdat de 22kt gouden rotor voorzien is van de inscriptie ‘AP Royal Oak 1972 – 2012’.


facebooktwittermail
Previous post

SIHH 2012 preview: Cartier Cadran Lové Tourbillon

Next post

Karige opbrengst voor James Bond’s Rolex Submariner 5513

No Comment

Leave a reply