Blogs

Tweedehands meer waard bij één vorige eigenaar

Op zondag, 17 maart, zal Antiquorum in Genève een veiling houden waarbij een Rolex Daytona ref. 6263, een zogenoemde Paul Newman, die slechts één eigenaar heeft gehad, wordt geveild. Nu vroegen wij ons af: heeft dit meerwaarde voor u of niet?

In de autowereld is het in sommige gevallen zo dat wanneer een oudere bijzondere auto slechts één vorige eigenaar heeft gehad (en dan doelen we dus niet op een auto van een oud vrouwtje, die heeft niet veel geleden) dit van toegevoegde waarde is. Hierdoor zal de prijs voor de auto dus hoger uitkomen. Maar is dit in geval van een horloge ook zo?

Tweedehands meer waard bij een vorige eigenaar

In het geval van de eerder genoemde Rolex Daytona ref. 6263 (lot 534) zal er vast een rijke verzamelaar zijn die van mening is dat het zo is, maar is dat in uw geval ook bij de aanschaf van een ouder/vintage horloge? Zou u meer geld betalen voor bijvoorbeeld een gouden IWC Cal. 89 die altijd in het bezit is geweest van één persoon, dan voor eenzelfde horloge dat meerdere vorige eigenaren heeft gehad?

U kunt uw mening op het DZVL-forum plaatsen in het daarvoor bestemde topic. Daar kunt u ook meerdere andere interessante topics vinden.


facebooktwittermail
Previous post

IWC Portuguese Yacht Club Chrono Laureus Sport for Good Foundation

Next post

Winnaar 53ste DZVL fotowedstrijd is bekend

No Comment

Leave a reply